Blog

HomeSlaapkamerZo Kies je het Beste Bed
Zo kies je het beste bed

Zo Kies je het Beste Bed

Je spendeert een derde van je leven in je bed, wat betekent dat het de grootste prioriteit moet hebben om het beste bed en matras te kiezen. Het verkeerde bed kan leiden tot rugklachten en een verstoorde nachtrust. Hierdoor ben je niet goed uitgerust en op lange termijn kan dat serieuze gezondheidsklachten opleveren. Daarom vind je hieronder 11 tips om het beste bed en matras uit te kiezen.

1. Bezoek meerdere winkels

Met één bezoek weet je vaak niet genoeg om een goede beslissing te kunnen maken. Zelfs als je al overtuigd denkt te zijn dat je hét bed gevonden hebt, loont het om nog even verder te kijken. Al is het alleen maar om de bevestiging.

2. Niet kijken, maar liggen

Lijkt logisch, maar op het oog kun je geen bed uitkiezen. Liggen, dus! En geneer je niet, maar ga in je favoriete slaaphouding liggen en neem er even de tijd voor. In je eigen bed ben je ook niet binnen 10 seconden ontspannen. Ga lekker liggen dus, met een kussen en let goed op wat je voelt. Gaat er vrij snel iets zeer doen? Heupen, schouders of onderrug? Ga dan door naar een volgend bed.

3. Ga samen liggen

Als je samen een bed koopt, moet je ook samen gaan liggen. Is het bed groot genoeg? Is het lang genoeg? Zeker als jullie voor het eerst samen een bed kopen, is dit heel belangrijk. Heel cozy dicht naast elkaar liggen, lijkt heel romantisch, maar wat als je zelf best breeduit ligt en je partner ook? Uiteindelijk moet je er beiden comfortabel in kunnen slapen, dus ga samen liggen in je meest comfortabele houding.

4. Hoe groot is de slaapkamer?

Neem afmetingen van je slaapkamer mee en desnoods een meetlint. Hoeveel ruimte heb je in de slaapkamer? Misschien heb je een aantal ramen op onhandige plekken of heb je een smalle kamer. Hou hier rekening mee en meet desnoods het bed voor een beter beeld.

5. Check opbergruimte

Zeker voor de kleinbehuisden, maar ook als je gewoonweg spullen hebt die je niet altijd nodig hebt, is het handig om te kijken naar een bed met opruimmogelijkheden. Lades onder een bed kunnen dienen voor het opruimen van je lakens en seizoensdekbedden bijvoorbeeld. Dit scheelt kastruimte en maakt gebruik van anders loze ruimte onder het bed.

6. Ga voor groot…

Mijn tip: Als je de ruimte hebt in je slaapkamer, kies dan voor het grootste bed dat je budget toe laat. Twee eenpersoonsmatrassen naast elkaar is 1,80m breed en geeft jullie beiden een ‘eigen’ bed om in te slapen. Dit is helemaal aan te raden wanneer jullie allebei een heel ander matras nodig hebben. Wellicht ben jij een vedergewicht en doet je partner aan gewichtheffen. Dit verschil in gewicht alleen al maakt dat twee matrassen haast een must zijn om jullie allebei een goede nachtrust te garanderen. Een groot bed staat dit toe.

7. … Ook als je alleen slaapt

Zelfs als je alleen slaapt is een ruim bed erg prettig. Het geeft je ruimte om lekker te draaien en wijd-uit te liggen zonder naast je bed te belanden. Een bed van 1,40 m breed geeft je dat comfort.

8. Het oog wil ook wat

Wat is je favoriete stijl? Klassiek, modern, rustiek, speels? Let bij de aanschaf van je bed hier op. In de showroom kan een prachtig opgemaakt bed heel aantrekkelijk lijken, maar als je kamer vrij licht is en je van pasteltinten houdt, zal een grenen bed niet goed passen. Maak een foto van je kamer in verschillende hoeken, zodat je een reminder hebt als je je aan het oriënteren bent. De verkoper kan dan ook gerichter suggesties doen.

9. Denk aan je rug

Een lattenbodem is altijd een goed idee voor je rug, omdat die het meeste steun geeft. Maar je kan ook kiezen voor een elektrisch bed om zo de positie van je matras nog meer naar jouw wensen aan te passen. En die luie zondagochtenden worden nog comfortabeler in bed, zonder dat je met rugpijn uitstapt!

10. Match het matras

Niet elk bed kan elk matras hebben. Hou hier rekening mee bij het kiezen van een bed. Laat je adviseren door de verkoper wat voor soort matras het beste op het door jou gekozen bed pas.

11. Waar voor je geld

Het beste bed hoeft echt niet altijd het duurste te zijn. Maar hele goedkope bedden gaan vaak niet lang mee zodat je na drie of vier jaar alweer uit moet kijken naar een nieuw bed omdat de constructie toch niet blijkt te houden. Check websites als Consumentenbond en lees reviews van anderen over welk bed zij aanbevelen of juist afraden. Denk lange termijn in de aanschaf van een bed, want een goed bed kan makkelijk een paar decennia meegaan!

Wat zijn jouw tips bij de aanschaf van een bed? Deel het hieronder!

POST A COMMENT