Blog

HomeInspiratieAlles wat je nodig hebt voor een Stressvrije Slaapkamer
Stressvrije Slaapkamer

Alles wat je nodig hebt voor een Stressvrije Slaapkamer

Het artikel van vandaag gaat over de meest belangrijke kamer in je huis als het gaat om de juiste inrichting – de slaapkamer.

Het is een plek om te slapen, te ontspannen zoveel je maar kunt. Het is de plek waar we bijkomen van een hectische dag en daarom is het heel belangrijk om de inrichting en decor van de slaapkamer precies goed te krijgen.

Ook is de slaapkamer de meest persoonlijke plek in het huis. Je hoeft geen rekening te houden met mensen die langskomen of zelfs blijven slapen. Jouw slaapkamer is helemaal van en voor jouw!

De onderstaande tips zijn er op gericht om je slaapkamer echt een oase van rust te maken zodat je helemaal kunt ontspannen.

1. Kies het juiste bed.

Als je bedenkt dat je een derde van je leven slapend doorbrengt, is het geen verrassing dat deze tip op de eerste plek staat. Een goed bed is heel wat waard, want een goede nachtrust bepaald hoe je functioneert gedurende de dag. Kies een bed dat ruim genoeg is voor je en gebruik katoenen of bamboe lakens en een natuurlijk dekbed dat je op de juiste temperatuur houdt ’s nachts. Klik hier om het artikel over hoe je het juiste bed kiest, te lezen.

2. Houd de kleuren rustig

Een druk kleurenpalet in de slaapkamer kan een goede ontspanning in de weg staan. Je kijkt je moe, maar niet ontspannen op felle kleuren die steeds je aandacht eisen. Hou de muren en vloer rustig qua kleur en structuur en gebruik kussens en andere decoraties om er wat kleur in aan te brengen.

3. Installeer een dimmer

’S Avonds je terugtrekken op een stressvrije slaapkamer met een kop thee en een goed boek is voor veel mensen het summum! Installeer een dimmer om de lichten in je slaapkamer zachter te maken zodat je eerder kunt ontspannen. Ook als je ’s nachts misschien er uit moet, is een gedimd licht erg prettig als je iets moet opzoeken of iemand moet helpen. Fel licht doet zeer aan de ogen!

4. Creëer symmetrie

Laat je ogen ontspannen met een symmetrische inrichting. Door bijvoorbeeld aan beide kanten van het bed eenzelfde nachtkast te hebben en het bed min of meer in het midden van de kamer tegen de muur te plaatsen, is het eenvoudig navigeren in de slaapkamer. Kies voor nachtkastjes met lades waarin je veel losse spulletjes makkelijk in kan opruimen. Zo blijft het overzichtelijk in de slaapkamer en word je niet afgeleid door allerlei onnodige dingen die je aandacht trekken terwijl je onder de wol wilt kruipen.

5. Sluit licht buiten

Kies voor (rol-)gordijnen die daglicht goed buitensluiten. Zeker in de zomermaanden is het lang licht en dit kan een goede nachtrust verstoren. Ook wil je niet altijd om half vijf gewekt worden door het zonnetje, hoe fijn dit ook klinkt! Investeer in goede zonwerende gordijnen of installeer rolgordijnen. Klik hier om een artikel te lezen over het belang van duisternis.

Dit zijn mijn top-tips voor een stressvrije slaapkamer! Welke tip(s) zou jij hier aan toe willen voegen? Deel het hieronder.

No Comments

POST A COMMENT