Blog

HomeBadkamerOntwerpfouten die je Badkamer tekort doen
Badkamer ontwerp

Ontwerpfouten die je Badkamer tekort doen

Wanneer je een woonkamer of slaapkamer inricht is er ruimte om te experimenteren. Als een muurkleur je niet bevalt kun je die overschilderen. Of als de gordijnen niet passen, kun je ze omruilen in de winkel voor een ander formaat. In de badkamer is dat veel lastiger. Op het moment dat de badkamer verbouwt is, zit je min of meer vast aan het ontwerp en indeling omdat alles ingebouwd en betegeld is. Daarom is het goed om op voorhand even goed na te denken over de volgende dingen die fout kunnen gaan en hoe je dat beter kunt doen in jouw badkamer.

1. Teveel elementen in een te kleine badkamer

Tenzij je in een klein paleis woont, is je badkamer waarschijnlijk klein. Vaak is het de kleinste kamer in het huis, of in ieder geval één van de kleinste. Dit betekent dat je goed moet nadenken over wat er allemaal in moet. Mooie in het oog springen elementen als een vloer, badkuip, wastafelmeubel en verlichting kunnen de kleine ruimte enorm claustrofobisch maken als het allemaal tegelijk wilt. Kies daarom voor één of twee elementen en houd de rest neutraal.

2. Praktisch boven prachtig

De badkamer is voornamelijk een praktische ruimte. Dus het is belangrijk om hem zo in te richten dat het ook praktisch is. Tuurlijk, zo’n vrijstaand bad is erg mooi! Maar vind je dat nog steeds als je hem voor de 50ste keer moet schrobben aan de onderkant? Denk ook aan onderhoud wanneer je je badkamer inricht. Kom je goed in de randjes, kun je er van onderen goed bij, hoe vaak moet iets schoongemaakt worden? Een badkamer is duur en veel mensen pakken hem pas na tien jaar weer aan. Heb je zin om de komende tien jaar die ornamenten koperen kraan met speciaal schoonmaakmiddel om de dag te poetsen om te voorkomen dat hij roest? Als je echt heel graag iets bijzonders wilt, maak dan iets moois van de toiletruimte beneden. Die is vaak minder vochtig en handiger in onderhoud.

3. Niet genoeg verlicht

Slechte verlichting in de badkamer is funest. Tuurlijk, dat zachte licht is heerlijk wanneer je na een lange dag in je badkuip glijdt. Maar vaak is adequate natuurlijke lichtinval beperkt in badkamers. Zorg voor een goede verlichting aan het plafond en naast de spiegel. In de herfst en winter zul je er erg blij mee zijn. Klik hier voor een artikel over goede badkamerverlichting.

4. Geen opbergmogelijkheden

De badkamer is vochtig, dus je moet niet teveel op willen bergen in je badkamer, maar alleen maar plek hebben voor je tandenborstel is ook niet handig. Denk na over een kast of lades onder de wastafel of misschien zelfs ruimte in de ombouw van je bad om dingen als handdoeken, extra voorraad shampoo en schoonmaakmiddelen in op te kunnen ruimen. Zo blijft je badkamer opgeruimd waardoor een kleine ruimte toch ruim en fris aanvoelt.

No Comments

POST A COMMENT