Blog

HomeInspiratie10 Dingen waar je Echt een Foto van moet maken
10 dingen waar je echt een foto van moet maken

10 Dingen waar je Echt een Foto van moet maken

Toen je nog foto’s op een rolletje moest maken, was je erg voorzichtig met het maken van een foto. Nu dat je een foto app klaar voor gebruik (en gratis!) op je telefoon hebt, kun je hele foto-albums creëren met hele saaie dingen. En dat zou je eigenlijk ook moeten doen. Hieronder vind je een lijst van alledaagse dingen waar je een foto van zou moeten maken om georganiseerd en scherp te blijven.

1. Je nieuwe (afschuwelijke) kapsel

Of je het nu geweldig of afschuwelijk vindt, zodra je de salon uitstapt vraag je een vriend(in) om je nieuwe kapsel vanuit meerdere hoeken te fotograferen. Vaak gaat er meer tijd overheen dan je zou denken om erachter te komen welk kapsel en stijl echt goed bij jou past, of juist helemaal niet. Als je dan een stijl hebt waar je heel blij van werd, maak je de foto’s van dat kapsel je favoriet op je telefoon en laat je ze zien bij je volgende bezoek aan de kapper. Ook kun je foto’s gebruiken om aan te duiden waarom een kapsel juist niet werkte.

2. Je nummerbord

Je nummerbord onthouden lijkt misschien niet heel moeilijk. Maar stel dat je ergens bent waar je je nummerbord (en type auto) moet opschrijven of vertellen, bijvoorbeeld als je auto gestolen is. In de stress kun je het je misschien niet herinneren. Een foto met nummerbord en type auto is dan erg handig.

3. Hoe je kabels vastzitten

Stel je voor: je hebt ein-de-lijk je eigen kantoortje in huis of die gave mediakamer in de kelder. Dat betekent dat je computer, televisie en geluidsinstallatie verplaatst moet worden. En dat betekent weer dat de kabels er uit moeten en op de juiste manier weer ingeplugd moeten worden. Paniek! Of niet wanneer je een duidelijke foto hebt gemaakt van hoe de kabels pre-verhuizing in je apparatuur zaten. Hou de foto bij de hand terwijl je de kabels weer in moet pluggen en je bent in no-time weer online!

4. Meubels voordat je ze uit elkaar haalt

Of wat dan ook voordat je het uit elkaar haalt met het idee om het op een later moment weer in elkaar te zetten. De foto is dan erg handig om goed voor ogen te houden hoe het er ook alweer uitzag.

5. Je parkeerplaats op het vliegveld

Of waar dan ook als je geparkeerd hebt. Slimme mensen schrijven het nummer of logo van de rij waarin ze geparkeerd staan, op. Hele slimme mensen maken er eenvoudigweg een foto van!

6. Kaartje van de kapstok in de opera

Als je je jas inlevert bij een concert of beurs, krijg je een kaartje met daarop een nummer. Maak er een foto van voor het geval je het kaartje kwijtraakt.

7. Je bagage op het vliegveld

Natuurlijk hoop je dat je bagage gewoon meekomt naar je bestemming, maar dat is niet altijd het geval. Maak een foto van je koffer en het kan het vliegtuigpersoneel helpen om hem sneller te vinden.

8. Je huurhuis op de dag dat je er in trekt

Maak foto’s van de kamers om vast te leggen in welke staat ze verkeren voordat jij het huis betrekt. Maar al te vaak ontstaat er een dispuut over schade, waarbij onduidelijk is wie de schuldige is. Door een aantal foto’s te hebben van de staat van je huurhuis op de dag van betrekken, heb je bewijs als er dingen al kapot waren en dat die niet jouw schuld waren.

9. Een foto van je meterkast

Niet iedereen is bekend met een meterkast en waar je op moet letten als er kortsluiting is. Maak een foto van je meterkast als alles werkt. Mocht er op een later moment iets uit gaan, dan heb je de foto als referentie van waar je op moet letten om het probleem snel te vinden. Bij twijfel altijd een expert bellen uiteraard.

10. Je kinderen vlak voordat ze Disney World in gaan

Voordat je een amusementspark of een evenement met je kinderen binnenstapt waarbij er veel mensen zullen zijn, neem even een moment voordat je opgaat in die mensenmassa om een foto van je kinderen te nemen waarbij duidelijk zichtbaar is wat ze aan- en meehebben. Als je ze kwijtraakt, heb je een heel recente foto van je kroost om aan de hulpdiensten te laten zien. Hopelijk heb je het nooit nodig, dan heb je in ieder geval een leuke collectie foto’s van opgewonden kinderen en wat ze die dag aanhadden!

Wat is jullie top-tip om een foto van te maken? Deel het hieronder!

No Comments

POST A COMMENT